„Bucuria de a face altora bucurii”, în zi de Ajun, la Parohia Poduri

Și anul acesta greu încercat de boala ce a cuprins lumea întreagă, în ziua de Ajun, la Parohia Poduri, câţiva mici colindători, împreună cu părintele Vasile Popa şi părintele Dumitru Parfene, au mers să ducă în dar „colindul vechi şi bun”, precum şi câte un pachet cu alimente necesare pentru masa de sărbători, celor care duc greu povara bolii, a bătrâneţii şi a singurătăţii.

Astfel, după ce au pregătit cele 24 pachete cu alimente pentru bătrâni si cele 150 de pachete cu dulciuri pentru copiii parohiei ce vor fi prezenţi la slujba de Naşterea Domnului, colindătorii au pornit pe la casele celor care „nu pot ieşi din casă”, aducând un strop de lumină pe feţe bătute de ani şi suferinţă şi un licăr de speranţă în suflete pline de credinţă, primind în schimb zâmbete, lacrimi şi lecţii de viaţă.

„Chiar dacă anul acesta a fost unul special şi greu, chiar dacă spectrul bolii şi al nesiguranţei este atât de prezent în jurul nostru, am considerat că este necesar să continuăm proiectul pe care parohia noastră îl derulează de câţiva ani. Şi acum, ca de fiecare dată, micii colindători, mai puţini, din cauza condiţiilor impuse de pandemie, au cules zâmbete şi lacrimi, au învăţat noi lecţii de demnitate în suferinţă şi bătrâneţe, de credinţă răbdătoare, de dragoste lucrătoare şi bucurie molipsitoare. Fie ca Hristos Domnul Cel născut în ieslea Betleemului să aline sufletele necăjite şi întristate din lumea întreagă, să păstreze vii optimismul şi speranţa, şi să înmulţească dragostea între oameni”, a spus părintele paroh Vasile Popa.