Binecuvântarea lucrărilor realizate la Parohia Slobozia Urechești din Protoieria Sascut

Credincioșii Parohiei “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Slobozia au primit sâmbătă, 5 noiembrie, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Ierarhul a binecuvântat Altarul de vară al parohiei, noua capelă mortuară, casa praznicală și noul oficiu parohial.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a apreciat lucrările efectuate în ultima perioadă în această parohie și i-a felicitat pe ostenitori și binefăcători:

“Am venit nu pentru prima dată în această biserică ci am venit de multe ori în vizită canonică și de lucru. Dar de două ori am venit la fel ca astăzi și vă mulțumesc pentru această frumoasă primire pe care ne-ați făcut-o, pentru că aici s-a muncit mult; s-a muncit de pe vremea Părintelui Gabriel și acum iată în timpul Părintelui Cătălin care este un părinte distins și destoinic și de aceea am venit cu drag, pentru că s-a continuat lucrarea pastoral-misionară deși comunitatea este mică dar, cu ajutorul lui Dumnezeu și a celor care au posibilitatea administrativ-financiară a comunei să sprijine acest Așezământ bisericesc și s-au făcut aici niște lucrări care vin să completeze acest ansamblu bisericesc”.

La rândul său, părintele protoiereu Alexandru Grigoraș a felicitat această frumoasă realizare:

“Se cuvine să dăm slavă lui Dumnezeu, se cuvine să felicităm în numele nostru, al preoților Protoieriei noastre, pe părintele paroh și pe cei care înaintea sa au trudit la această frumoasă biserică și la așezămintele ei. Se cuvine să îi felicităm și pe enoriașii acestei parohii care nu s-au oprit doar să înfrumusețeze biserica ci au continuat lucrarea pe care Înaltpreasfinția Voastră ați încredințat-o aici prin ridicarea acestei capele mortuare și acestei cancelarii bisericesti și prin înfrumusețarea celorlalte osteneli ale părinților care au slujit aici în decursul timpului”.

Înaltpreasfințitul Ioachim a oferit rangul de Iconom Stavrofor Părintelui Paroh Cătălin-Constantin Rotaru iar Vice-Primarul Comunei Urechești, unul dintre principalii susținători ai lucrărilor realizate, a primit Ordinul “Melchisedec Ștefănescu” Clasa a treia.

La final, Părintele Cătălin-Constantin Rotaru a adresat un cuvânt de mulțumire:

“Dăm slavă Bunului și Milostivului nostru Dumnezeu că astăzi a binecuvântat ca prin mâinile Înaltpreasfinției Voastre să binecuvinteze și să sfințească toată osteneala pe care cu multă răbdare și lucrare trupească, credincioșii Parohiei Slobozia Urechești cu Hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” au săvârșit-o încă de la începutul misiunii pastorale pe care Înaltpreasfinția Voastră mi-ați încredințat-o”.

Biserica Parohiei Slobozia Urechești a fost construită în anul 1975, activând până în 1997 ca filie a Parohiei Urechești.