Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Suroti Mănăstirea Cașin” a încheiat cu Consiliul Județean Bacău contractul de parteneriat prin semnarea, în data de 21 august, a Proiectului cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2024 conform Legii nr. 350/2005.
În urma sesiunii de evaluare și selectare a dosarelor de către Comisia de evaluare din cadrul Consiliului Județean Bacău, instituția a primit aviz favorabil implementării proiectului propus și va primi finanțare nerambursabilă în valoare de 36.000 lei, Asociația noastră contribuind cu suma de 6.684,90 de lei.
Numele proiectului este „Sprijin socio-educațional pentru copiii din familii defavorizate din comuna Mănăstirea Cașin”
Proiectul se va desfășura pe perioada a 3 luni, începând cu luna august 2024.
Scopul proiectului constă în incluziunea socială a copiilor în mediul familial, social și școlar din comuna Mănăstirea Cașin.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt reprezentați de cei 24 de copii cu vârste între 6-15 ani din familii defavorizate din comuna Mănăstirea Cașin ce participă la activiățile de After school din timpul anului școlar 2024-2025. Alți beneficiari direcți sunt și cei 50 de copii cu aceeași vârstă din familii monoparentale, în risc de sărăcie, având părinți cu adicții sau plecați în străinătate, care vor participa la activități de week-end.
Finanțarea oferită în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Consiliului Județean Bacău pentru activități nonprofit de interes judetean va fi alocată achiziționării de alimente pentru asigurarea mesei calde pentru programul de After school, echipamentelor pentru derularea serviciilor de asistență socială, cât și a materialelor de publicitate necesare promovării Autorității Contractante, Consiliul Județean Bacău.
Rezultatele preconizate ale proiectului constau în reducerea riscului de marginalizare socială, creșterea calității vieții beneficiarilor, dar și sensibilizarea și conștientizarea comunității locale și naționale de vulnerabilitatea acestei categorii sociale-copiii din familii defavorizate, emulația spiritului de voluntariat și îmbunătățirea calității serviciilor sociale.
Principala activitate propusă din cadrul proiectului este programul de After school pentru cei 24 de beneficiari din familii defavorizate ce asigură sprijin socio-educațional, masă caldă și consiliere. A doua activitate constă în programul de recreere, socializare și de dezvoltare personală în week-end pentru copiii din comuna Mănăstirea Cașin
Activitățile proiectului se vor desfășura cu ajutorul echipei de specialiști angajată în derularea proiectului: coordonator de proiect, responsabil financiar, asistent social, psiholog, cadru didactic și coordonator de voluntari.
Pentru a se asigura implementarea cu succes a proiectului asociația noastră se angajează să respecte indicațiile propuse de Autoritatea Contractantă, să întocmească rapoartele financiare, să ofere transparență în implementare și să asigure vizibilitatea proiectului.
Leuștean Nușa, asistent social
Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2024 conform Legii nr. 350/2005.