Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja, partener în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Internaționale a Persoanei cu Dizabilități, organizat de studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași

Într-o inițiativă inspirată, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași au organizat un eveniment deosebit în parteneriat cu Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja”, dedicat Zilei Internaționale a Persoanei cu Dizabilități.

În contextul Zilei Internaționale a Persoanei cu Dizabilități (3 decembrie), studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, specializarea Asistență Socială, îndrumați de pr. lect. dr. Ilarion Mâță, au organizat un eveniment dedicat copiilor cu Sindrom Down. Invitatul special al evenimentului a fost Asociația Down Activ Moldova, ai cărei membrii sunt tineri cu Sindrom Down și autism.

Desfășurat în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași pe 7 decembrie, evenimentul a inclus momente artistice ale tinerilor cu Sindrom Down, prezentări relevante și un workshop axat pe „Rolul Asistentului social teolog în serviciile sociale pentru persoanele cu dizabilități”.

Prezent la eveniment, pr. prof. Ioan Cristinel Teșu, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași a evidențiat că actul de iubire și îngrijire aduce nu doar bucurii terestre, ci și binecuvântări spirituale. Mesajul profund al serii a subliniat importanța acceptării diversității și recunoașterii valorii unice pe care fiecare persoană o aduce.

Evenimentul a fost un succes datorită colaborării strânse dintre studenți Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja și Asociația Down Activ Moldova. Experiența a evidențiat că dragostea și respectul față de cei cu dizabilități pot aduce nu doar schimbări tangibile, ci și o răsplată spirituală deosebită. Comunitatea s-a mobilizat pentru un mediu mai incluziv, conștientizând că fiecare individ, indiferent de abilități, contribuie valoros la comunitate.

(Negru Gheorghe)