Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja, la Olimpiada națională a Centrelor de zi pentru copii

13 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, au participat și au fost premiați la Olimpiada națională a centrelor de zi pentru copii, organizată în data de 10 noiembrie 2017,  de către Federația „Solidaritate și Speranță” din Iași, în parteneriat cu Compania Telus, Childrens Olympics of day Centers for Disavantagid Children. 

 

Organizată într-un format nou, cu o Metodologie de lucru interactivă, bazată mai mult pe creativitatea și lucrul în echipă, dar și pe cultura generală și spontaneitate, Olimpiada națională a centrelor de zi pentru copii a adunat aproximativ 60 de copii din cadrul a 13 instituții din domeniul educațional din toată țăra, centrele zi pentru copii aparținând mai multor instituții sociale, educaționale sau ONG, de tip Centru de zi sau After School.

Olimpiada a fost structurată pe trei secțiuni, două individuale: creație literară și interpretare muzicală, pe cele două categorii de vârstă, învățământ primar și gimnazial, cât și una de grup, fiind implicați toți participanții de la centrul de zi, indiferent de vârsta copilului.

Copiii de la Hârja, ca și în anii anteriori când au obținut tot locurile I sau speciale, alături de colegii de la Fundația „Episcop Mechisedec” din Roman,  au continuat să reprezinte cu demnitate eparhia la acest gen de concurs, obținând anul acesta Premiul special (doar unul pentru fiecare secțiune) pentru cea mai frumoasă creație literară din concurs și un premiu I, la categoria gimnaziu, tot la secțiunea creație literară.

De apreciat modul exemplar al organizării unui concurs la nivel național în municipiul Iași, olimpiada deja consacrată a Fundației „Solidaritate și Speranță”, loc și eveniment în care toți participanții au experiat gustul comuniunii și al prietenii și nu rivalitatea sau concurența, specifică concursurilor din mediul profan sau laic.

Prin aceste premii, aducem mulțumiri tuturor copiilor centrului de zi de la Hârja care, zi de zi, construiesc o relație solidă cu Dumnezeu prin rugăciune de seară și de dimineață, prin rezultatele bune și foarte bune de la școală, prin munca fizică și sprijinul pe care în oferă vârstnicilor instituționalizați de la Hârja.

Recunoștința deosebită se îndreaptă către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim care, cu timp și fără timp, se dedică formării copiilor de la centrele de zi ale asociației și celor de la centrele de creație, artă și tradiție.

Nu în ultimul rând, apreciem munca intensă și misiunea deosebită realizată de coordonatorii activităților centrului de zi și atelierelor ocupaționale: Florentina Ion și Dănuț Ion, cât și tuturor cadrelor didactice (150) și tinerilor liceeni voluntari (400) care, săptămânal în timpul anului școlar, se preocupă de formarea și comunicarea cu toți beneficiarii asociației noastre prin atelierele de olărit, pictură, sculptură, lumânări decorative, croitorie și confecții tradiționale și prin implicarea în activitățile de economie socială: ferma de animale, brutăria și patiseria socială, agricultură și apicultură.

(Departamentul de comunicare și mass -  media al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”)