Asociația " Episcop Teodosie Atanasiu " Sascut vine în sprijinul celor în nevoi

Asociația „Episcop Teodosie Atanasiu" Sascut, din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Protoieria Sascut, a venit în ajutorul unei familii din localitatea Orbeni, care a avut casa mistuită în urma unui incendiu.

Prin colaborarea dintre Asociația "Episcop Teodosie Atanasiu" Sascut, reprezentată de preot Abageru Vasile, în calitate de președinte, și Parohia Orbeni 2, preot paroh Căsăneanu Ionuț, a fost oferit sprijin financiar unei familii nevoiașe, mamă și copil, din localitatea Orbeni, cărora, în urma unui incendiu, le-a fost distrus în totalitate acoperișul casei unde locuiau.

Sprijinul financiar acordat de cele două instituții acoperă cheltuiala pentru materialele necesare și reconstrucția acoperișului. În perioada imediat următoare, sub coordonarea părintelui Ionuț Căsăneanu, vor fi achiziționate materialele necesare reabilitării locuinței, iar o echipă de construcție se va ocupă cu executarea lucrărilor.

„Familia este alcătuită din mama de 19 ani, care provine dintr- un Centru de plasament, și copilul ei de 4 luni, aceștia locuind singuri în localitatea Orbeni din comuna Orbeni, județul Bacău. În urma incendiului, cei doi au trecut prin momente dificile neavând posibiltățile financiare necesare reconstrucției casei în care locuiesc. În continuare, credincioșii din Parohia Orbeni 2, sub îndrumarea preotului Ionuț Căsăneanu, vor oferi sprijinul necesar pentru ca familia aflată în dificultate să poată trece cu bine peste acest necaz", a relata părintele protoiereu Vasile Abageru.
pr Albu Gabriel - asistent social