Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prezentă la ședința Adunării Generale a Federației Filantropia a Patriarhiei Române

11 Mai 2022

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc în perioada 8-10 mai 2022, la Mănăstirea Lainici, județul Gorj, Adunarea Generală a Federației Patriarhiei Române. 

Cu acest prilej din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, având binecuvântarea Înalt Preasfințitului  Părinte Ioachim au participat două Asociații; Asociația Ovidenia 2005 Bacău reprezentată de Pr. Radu Ovidiu, și Asociația  Sfântul Voievod Ștefan cel Mare-Hârja, reprezentată de Pr. Toma Petru-Nicolae.

În prima zi  de  lucru, părintele consilier patriarhal Ciprian Ioniță și  Președintele Federației Filantropia,  a mulțumit tuturor pentru participare iar mai apoi a prezentat ordinea de zi după cum urmează:

-Raportul Financiar al Federației  Filantropia, precum și oportunitățile de finanțare pentru toate organizațiile și asociațiile membre.

-Strategii de bună organizare pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina

-Oportunități de formare profesională  în cadrul cursurilor oferite de către Federație, aici fiind amintite cursurile de Manager de proiecte, precum și cursul de Îngrijitori bătrâni la domiciliu.

A doua zi de lucru, a reprezentat un moment festiv pentru Asociația Vasiliadaa Mitropoliei  Olteniei care a împlinit 20 de ani de activitate neîntreruptă în slujirea aproapelui,  prilej pentru care Asociația Vasiliada a lansat un album aniversar care prezintă în mod structurat activitățile desfășurate în această perioadă.

Întrunirea s-a Încheiat cu un cuvânt de binecuvântare adresat de către Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit  Irineu, al Olteniei,  care a subliniat în cele spuse importanța laturii duhovnicești a  vieții omului , precum și faptul că  niciodată nu se vor putea realiza lucruri mari dacă nu-L punem pe Dumnezeu în sufletul acestor oameni care au nevoie de îngrijirea noastră.