Angajații Complexului rezidențial socio-medical pentru persoanele vârstnice din Hârja, au fost testați preventiv pentru COVID-19

În conformitate cu  Ordonanța Militara nr. 8 /09.04.2020 si a Ordinului Ministrului Sănătății 629 / 16.04.2020, personalul angajat al centrelor rezidențiale pentru persoane vârstnice a fost autoizolat la locul de muncă și testat cu teste COVID – 19, de tip PCR.

În acest context, în data de 22 aprilie 2020, 26 de persoane din cei 70 de angajați care realizează al doilea schimb de tură, au fost testați pentru COVID-19 de către personalul angajat al DSP Bacău.

Acest demers este unul cât se poate de normal, în condițiile în care vulnerabilitatea și morbiditatea la persoanele vârstnice instituționalizate este cea mai ridicată dintre toate categoriile de persoane infectate de COVID-19. Personalul angajat este obligat să rămână 14 zile izolat proactiv la locul de muncă și 14 zile să se autoizoleze la domiciliu până după ce se ridică restricțiile impuse de starea de urgență națională (Pr. Ilarion Mâță - Director Complex rezidențial de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice - Hârja )