Alături de copiii cu dizabilități de Ziua mondială a bolnavului

Vineri, 10 februarie 2017, cu binecuvântarea I.P.S. Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Centrul de Copii "Ghiocelul" (CFR) Bacău, unde sunt găzduiți 21 de copii cu dizabilități, un sobor de preoți a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectul eparhial "Bolnav am fost și m-ați cercetatat", în derulare pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La acțiunea desfășurată în parohia "Sfinții Voievozi" CFR Bacău, au participat, alături de pr. paroh Daniel Matei, pr. Ionuț Avram, pr. Ionuț Arsâne și pr. Silviu Busuioc.

"Ne-am întrunit cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavilor, când acrodăm o atenţie specială bolnavilor, în general, celor suferinzi. Trăim momente în care constatăm, cu părere de rău din ce în ce mai des că ne-am izolat unii de alții, ne-am rupt în întregime de viața celui de lângă noi. Trăim fiecare cu problemele lui, cu necazurile lui, cu propria-i dramă. Am ales ca astăzi, în acest loc smerit, să ne facem simțită prezența în viața celora care au nevoie de alinare. Să le fim alături celor bolnavi, să le percepem nevoile, să-i privim cu ochi plini de iubire, să-i atingem cu brațele sufletului.", a declarat părinte Silviu-Daniel Matei, parohul Bisericii "Sf. Voievozi", din Cartierul CFR Bacău, coordonatorul acțiunii de astăzi.

La final, copiii au primit dulciuri din partea parohiei "Sf. Voievozi", iar din partea parohiei "Sf. Cuv. Parascheva" din Bacău ,pr. Silviu Busuioc a oferit alimente necesare îngrijirii zilnice a beneficiarilor serviciilor oferite în cadrul acestei instituții. (Mioara Ignat)