Ajunul Crăciunului a fost serbat la Centrul Eparhial din Roman

În data de 24 Decembrie 2020, de Ajunul Crăciunului, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, a fost oficiată slujba Ceasurilor Împărătești și a Vecerniei unite cu slujba Sfintei Liturghii, de către părinții slujitorii de aici sub protia Părintelui Arhiepiscop Ioachim. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Diaconia". La final, părintele Pimen Costea, vicar eparhial, alături de părinții ieromonahi, diaconi, monahi și monahii de la Centrul Eparhial au binevestit Naşterea Domnului Părintelui Arhiepiscop Ioachim.

Ajunul Crăciunului a fost un prilej de binecuvântare și har peste urbea mușatină prin oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Roman ce o are ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.

La finalul Liturghiei, potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe, părinții ieromonahi, părinții diaconi, monahi și monahii de la Centrul Eparhial au mers la Centrul Sf. Ierarh Dosoftei cu icoana sărbătorii Nașterii Domnului Hristos.

Imobilul unde se află acest centru, ce întregește ansamblul arhitectonic al Centrului eparhial, adăpostește două săli de conferințe, camere și sală de protocol, găzduind și o expoziție permanentă de imagini și obiecte care evocă atât bogatul trecut istoric al acestei eparhii, reprezentat prin Sf. Ierarh Dosoftei și Episcopul Melchisedec Ștefănescu, cât și prezentul dinamic, reflectat prin imagini grăitoare din activitatea desfășurată sub îndrumarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim între anii 2009-2019.

În incinta Centrului Sf. Ierarh Dosoftei, a fost săvârşită o slujbă de polihroniu, iar Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a adresat celor prezenţi un scurt cuvânt de învăţătură în care le-a vorbit despre importanţa Praznicului Naşterii Domnului şi a mersului cu Icoana.

Tot astăzi, mai multe cete de colindători au vestit Arhipăstorului Ioachim Nașterea Domnului Hristos.

(pr. Daniel-Ionel Marari)