Ajun de Crăciun în Parohia Sf. Nicolae din Protopopiatul Buhuși

26 Decembrie 2016

În Parohia „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, sâmbătă, 24 decembrie 2016, în Ajun de Crăciun, la biserica parohială a avut loc tradiționalul concert de colinde susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” și elevii de la „Clubul Copiilor” din orașul Buhuși.

Gazda evenimentului a fost PC. Pr. Protopop Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuși și pr. paroh al Parohiei „Sf. Nicolae” care, alături de ceilalți preoți slujitori, primește în fiecare an cu bucurie vestea Nașterii Pruncului Iisus adusă cu emoție de acești minunați copii.

Anul acesta evenimentul a debutat cu o scenetă pregătită de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, coordonați de doamnele învățătoare, care a scos la lumină evenimentele prilejuite de Nașterea Pruncului Iisus (sosirea sfinților părinți în Betleem, Nașterea Pruncului, închinarea magilor, dar și cruzimea împăratului Irod), când s-a împlinit făgăduința pe care Dumnezeu a făcut-o protopărinților noștri Adam și Eva.

Au urmat apoi interpretări de colinde tradiționale ale elevilor de la „Clubul Copiilor” sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Barcan.

Parintele Protopop a mulțumit copiilor și dascălilor pentru implicarea în activitățile religios-educative în contextul „Anului Omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” și a explicat faptul că odată cu Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos începe și planul de mântuire a lumii.

Bucuria copiilor a fost deplină când în mijlocul lor a sosit Moș Crăciun încărcat cu daruri pentru fiecare.