Activitățile culturale ale lunii martie, la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

Copiii Centrului de zi „ Sf. Dionisie  Exiguul” din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, vă invită să luați partea la activitățile culturale din luna martie.

​Agenda culturală  a lunii martie:

  1. Ziua internațională a femeii – 8 Martie . În această zi copiii Centrului de zi, coordonat de pedagogul social Florentina Ion, vor prezenta o activitate artistică, poezie și cântec, dedicată tuturor doamnelor, la sfârșitul căreia copiii vor împărți flori doamnelor prezente. Programul va fi prezentat începând cu ora 16.00.
  2. Ziua internațională a poeziei – 21Martie, zi în care, copii și bătrâni, vor da glas unor poezii îndrăgite  sau compuse chiar de ei, ne  vom reaminti de marii noștri poeți români, dar și poeți din literatura universală. Programul se va desfășura începând cu ora 16.00.
  3. Ziua internațională a apei – 22 Martie. Această activitate, începând tot cu ora 16.00, se va desfășura în aer liber în preajma râului Oituz, moment la care vom prezenta  traseul acestui râu, rolul său pentru localitățile pe care le străbate, istoria ce leagă această apă cu istoria neamului nostru.În cadrul evenimentului se va derula și o activitate de ecologizare a malurilor acestui râu. 
  4. Ziua internațională a teatrului, sărbătorită pe data de 27 Martie, începând cu ora 16.00, prin prezența unui invitat special, un actor de la Teatrul Municipal „Bacovia” din localitatea Bacău, în baza parteneriatului dintre cele două instituții. Invitatul ne va dezvălui din tainele teatrului românesc, taine ce vor fi utile micilor actori din cadrul Trupei noastre de teatru „Micul Prinț”. Copiii ce compun trupa de teatru vor pune în scenă fragmente din mai multe piese jucate pe parcursul anilor, moment în care se vor pune bazele a două noi piese, una în limba franceză și una dedicată Anului Centenar la Marii Uniri ce va fi interpretată în premieră, la Muzeul de istorie din Bacău, la sfârșitul lunii mai, atunci când va fi vernisată o expozie de icoane și sculpturi dedicate special acestui eveniment de către beneficiarii asociației de la Hârja.

Pentru pregătirea acestor evenimente mai sus menționate, orice copil sau adult doritor să se alăture nouă, este așteptat de luni până vineri în intervalul 8.00 - 16.00 și sâmbătă între orele 9.00 și 14.00.

În contextul expoziției de obiecte tradiționale prilejuite de evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat de instituția noastră în parteneriat cu Muzeul de Istorie din Bacău, va așteptăm cu drag să participați alături de noi la atelierele de lucru ( pictură, sculptură, olărit, lumânări decorative, quilling, activități artistice, teatru, confecții și broderii tradiționale).

(Pr. Ilarion Mâță)