Activități social-misionare în Parohia Petricica

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 10 februarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Haralambie, în Parohia Petricica, Protopopiatul Moinești, a avut loc o nouă activitate social-misionară dedicată vârstnicilor.

      În contextul "Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor" și al "Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți", preotul paroh Cărare Bogdan-Dumitru a invitat cinci cadre medicale din orașul Bacău pentru a efectua diferite consultații gratuite credincioșilor din parohie, între acestea fiind verificarea tensiunii arteriale, a glicemiei, cât şi a nivelului de saturație.

     Cât timp s-a desfășurat acest consult, au fost așezate în biserică, spre închinarea credincioșilor, Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Spiridon care au adus mângâiere în inimile beneficiarilor.

       În cuvântul de încheiere a activității, părintele paroh a felicitat cadrele medicale pentru profesionalism, omenie și devotament.

     Activitatea s-a încheiat cu rugăciuni de mulțumire înălțate către Dumnezeu rostite în cadrul Acatistului Sfântului Spiridon.

(Pr. C.B.-D.)