Activități pastoral-misionare dedicate „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, în Parohia „Sfântul Ioan”

În contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, în Parohia Sfântul Ioan din orașul stațiune Târgu Ocna, Protopopiatul Onești, anul acesta s-au desfășurat mai multe proiecte.

 

     În zilele de 7-8 noiembrie 2023, cu prilejul serbării Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii Parohiei Sfântul Ioan, atât Vecernia, cât și Sfânta Liturghie au fost oficiate de un sobor de preoți din câteva parohii ale Protopopiatului Onești. Evenimentul a fost încununat de prezența a 50 de copii de la grădinița din proximitatea bisericii, care, în cadrul celei de a IX-a ediții a concursului „Îngerul meu”, organizat de Parohia Sfântul Ioan, au recitat poezii și au cântat în fața credincioșilor prezenți, care i-au apreciat aplaudându-i și răsplătindu-i cu multe daruri. Toți pelerinii prezenți la eveniment au primit câte o icoană cu Sfinții Arhangheli, ocrotitorii parohiei, și o masă caldă. 

    Acest eveniment face parte din seria proiectelor parohiale desfășurate în acest an, care au avut rolul de a aduce un omagiu seniorilor comunității, dar și de a construi o punte între generații, cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Astfel, prima parte a anului a fost marcată de două evenimente care au început cu o cină festivă, la care au participat 60 de credincioși. În cadrul primei activități, seniorilor parohiei li s-a oferit prilejul de a socializa și de a le fi ascultate poveștile de viață. „Am văzut și am simțit cum fiecare participant la acest eveniment a înflorit și a întinerit, în compania comunității noastre. Vârstnicii noștri suferă de cele mai multe ori de lipsa unui interlocutor, de singurătate, și cred că astfel de evenimente sunt tot mai necesare, ele fiind o binecuvântare atât pentru noi, cât și pentru seniori”, a declarat părintele paroh Sorin Postelnicu. 

   Un alt eveniment, care a venit în completarea acestuia, a fost un pelerinaj de o zi, la care au participat „tineri de toate vârstele” și care a avut ca principale obiective Închisoarea Aiud, Mănăstirea Râmeț și Mănăstirea Sâmbăta.

(Pr. Mocanu Bogdan Costel)