Activități dedicate copiilor în Parohia Cernu

08 Iunie 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Cernu, comuna Poduri, Protoieria Moinești, luna în care sărbătorim inocența și bucuria celor mai mici enoriași a început cu activități specifice copilăriei.

Prin purtarea de grijă a preotului paroh, copiii au fost personajele principale într-o poveste despre spirit de echipă și cooperare, în care au fost încurajați: „Să credeți, să aveți curaj și să fiți buni!” (Pr. Codrin Laslău)
Ziua internațională a copilului s-a desfășurat în două zile, activitățile fiind atent alese, pentru a se potrivi nevoilor emoționale, dar și pentru a găsi bucuria în  fiecare zi, așa cum ne-a dăruit-o Dumnezeu: cu ploaie și apoi cu soare.
Pe 1 Iunie, copiii s-au jucat cu parașuta educativă, au participat la jocuri pentru dezvoltarea motricității, au cântat, au făcut întreceri, s-au bucurat de pizza, tort și înghețată, iar în încheiere, au primit în dar Mica Biblie. Această carte va fi parcursă de copii acasă și alături de părintele Codrin în întâlnirile catehetice.
A doua parte a sărbătorii a fost sâmbătă, 5 iunie, o zi unică pentru ei, în care s-au zbenguit pe uriașe tobogane gonflabile și s-au îndulcit cu porții duble de vată  pe băț și prăjituri.
Activitățile din această săptămână vin în completarea activităților pentru copii, care se desfășoară cu regularitate în această parohie, sub genericul „FAPT - Mai bine împreună!”,  scopul lor fiind acela de a crește oameni cu credință, care să aibă curaj și care să rămână buni.

(Prof. Andreea Laslău)