Activitate catehetică și Festival al bunătății de acasă, în Parohia Leorda

Duminică, 16 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda din Comănești, Protopopiatul Moinești, după Sfânta Liturghie, enoriașii au participat activ, cu trup și suflet, la o activitate formată din două momente.

Prima activitate, premergătoare hramului care se apropie, a purtat titlul „Ziditor de suflet” și a constat în prezentarea pe roluri a vieții Sfântului Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir. Participanții la activitate au fost puși în posturile de actori și spectatori pentru prezentarea celor mai importante momente din viața sfântului ocrotitor, intrând în dialog ca personaje: tatăl, Dimitrie, îngerul, împăratul, Nestor, scopul fiind cunoașterea și apropierea sufletească de acesta. După concluzii, enoriașii au primit rezumatul vieții Sfântului Dimitrie, Acatistul lui și materialul cu citate din Sfânta Scriptură despre prietenie dintr-o cateheză anterioară.

Activitatea a continuat cu cel de-al doilea moment care a fost numit „Festival al bunătății de acasă”, în care oamenii au fost invitați să se bucure împreună de roadele apropierii și ale gândului bun, mulțumind și participând la slujba de binecuvântare a părintelui paroh Codrin Laslău, pentru toate binefacerile primite și pentru roadele muncii tuturor. „Felicitări și mulțumiri celor care se implică cu timp și fără timp în organizarea momentelor de suflet din parohie! Discreți, sunt permanent prezenți în consfătuiri și desfășurare! Felicitări participanților, celor care răspund la invitații, astfel eforturile au sens”, a relatat părintele paroh.