Activitate catehetică în Parohia Leorda, Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 28 ianuarie 2024, în continuarea Sfintei Liturghii, enoriașii Parohiei Leorda din Protopopiatul Moinești au participat la cateheza cu titlul „Sfinții doctori fără de arginți Chir și Ioan”. 

     Această temă face parte din agenda eparhială catehetică 2024, concepută în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, așa cum a fost proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
    Cateheza a fost precedată de o gustare pregătită de doamnele din comitetul parohial și au participat numeroși enoriași de toate vârstele. A fost prezentat materialul cu ajutorul slide-urilor PowerPoint, pentru un bun contact vizual cu informațiile. Întrebările deschise adresate de preotul paroh au provocat enoriașii la dialog. Discuțiile libere care au urmat au adus în atenție „credința” și „nădejdea”, virtuți atât de puternice și necesare pe tot parcursul vieții pământești o omului.
    „Această întâlnire catehetică a avut 2 momente importante: masa de prânz în familia parohială Leorda și dialogul catehetic. A fost din nou o zi foarte lungă, un răspuns la mesajul dumnezeiesc desprins din pericopa evanghelică a Pildei nunții fiului de împărat, acela al comuniunii slujitorilor cu Stăpânul la cina Sa. Au fost clipe de pace desprinse din Rai, cel frumos numit de Părintele Dumitru Stăniloae, duminică fără sfârșit.” (Pr. Codrin Laslău)