Acțiune de ecologizare la Centrul de zi al Fundației ,,Episcop Melchisedec” din Roman

La inițiativa Centrului de zi al Fundației ,,Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc în după amiaza zilei de 2 noiembrie a.c. o acțiune de ecologizare în care au fost implicați câteva zeci de tineri voluntari ai centrului.

În orașul Roman, în ziua de 2 noiembrie 2017, în curtea Fundației ,,Episcop Melchisedec”, sub directa îndrumare a directorului fundației, maica Dionisia Șchiopu, a fost desfășurată o acțiune de ecologizare care a mobilizat câteva zeci de voluntari membri din cadrul ATOR (Asociația Tinerilor Ortodocși Roman), Asociația Mușatinii din cadrul Colegiului Național „Roman Vodă ”, precum și tineri elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”.

Mediul înconjurător este o realitate care nu include doar mediul natural, ci cuprinde și activitatea umană, conferindu-i acestuia poziţia de parte a mediului şi beneficiar al acestuia.

Voluntariatul în domeniul ecologiei și al mediului a devenit în ultimii ani din ce în ce mai răspândit, mulți tineri implicându-se alături de diverse ONG-uri și Fundații în lupta pentru a crea o natură curată şi pentru un mediu înconjurător sănătos.

(pr. Daniel Marari)