8 Martie la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

În cadrul Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, Ziua Internațională a Femeii a fost un prilej de bucurie pentru toți rezidenții centrului, dar și pentru doamnele și domnișoarele din personalul instituției.

Cu acest prilej, încă de miercuri, 7 martie 2018, Parohia Helegiu, reprezentată de Pr. Paroh Constantin Taraipan și doamna preoteasă Mihaela, au pășit pragul așezământului nostru. Pe lânga donațiile alimentare, au împărțit mamelor, bunicilor și străbunicilor rezidente cadouri, flori și urări specifice.

În dimineața frumoasei zile de 8 martie, Protoieria Onești, reprezentată de Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, a împărțit flori și a felicitat doamnele rezidente și personalul de îngrijire a centrului, transmițând aprecierea și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Ziua a continuat cu daruri primite de la Parohia Păltinata, ATOR Onești și Școala „Ghiță Mocanu” reprezentată de doamna Director Otilia Bârgăoanu.

La ora 1600, copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, alături de directorul instituției, Pr. Ilarion Mâță, pedagogul social Florentina Ion și ceilalți ostenitori ai Așezământului social - filantropic, au transmis dragostea și mulțumirea lor tuturor mamelor, bunicuțelor și femeilor, pentru că au adus pe lume copii și cu răbdare i-au educat. Prin poezii dedicate mamei și cântecele care vestesc primăvara, au reușit să pătrundă în sufletul lor, răscolind amintirea tinereții acoperită de sacrificiile depuse pentru copii.

Ziua s-a încheiat cu vizita Asociației „Oastea Domnului”, care împreună cu părintele PetrU Roncea, au bucurat doamnele de toate vârstele cu  daruri și cântece, vizita având loc cu prilejul întâlnirii zonale (Liliana Pânzaru).