Ziua Națională a României, serbată în Parohia Gura Văii din Protopopiatul Buhuși

01 Decembrie 2016

Ieri, 30 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Gura Văii, Protopopiatul Buhuși, la inițiativa părintelui paroh Mihai Macovei, după oficierea Sfintei Liturghii, a fost serbată Ziua Națională a României.

 

La acest eveniment au fost prezenți copiii Școlii Gimnaziale-Gura Văii, cadrele didactice, dar și credincioși din această comunitate care, alături de părintele paroh, au dorit să cinstească și să aducă recunoștință eroilor, făuritori ai unității naționale.

În cuvântul său, părintele paroh a vorbit despre patriotism, care este o datorie față de neamul românesc:

„Câteodată este bine să ne gândim la ce putem face noi pentru țară și nu la ce face țara pentru noi. Un patriotism sănătos pornește din credința noastră, din dragostea pentru obiceiurile, tradițiile și valorile noastre. Copiii aceștia minunați au venit astăzi în mijlocul Bisericii noastre să ne amintească că Marea Unire a României de acum 98 de ani s-a făcut cu sacrificii și vărsare de sânge pentru a trăi într-un stat liber și independent. Să fim onorați că ne-am născut în această țară frumoasă și bogată. Bunăoară, dacă sunt lucruri care nu ne plac, vă rugăm, haideți, să fim noi schimbarea pe care vrem să o vedem în lume. Să începem cu noi! Să dăm dovadă de implicare socială, ajutându-i pe ceilalți, oferind timp și resurse ca lucrurile să evolueze. Să trezim interesul pentru cultura românească în sufletele copiilor noștri, deoarece suntem și noi, părinții sau bunicii, ziditori de mici biserici în fiecare copil bine crescut și încredințat acestei țări”, a spus părintele Mihai Macovei.

 

La final, s-a săvârșit o rugăciune de mulțumire pentru împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire de la 1918.