Ziua Mondială a bolnavului serbată la Asociația „Sfântul Ștefan cel Mare- Hârja”

11 Februarie 2020

În data de 11 februarie 2020, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a celebrat Ziua Mondială a Bolnavului la Complexul de servicii social - medicale pentru persoane vârstnice și în fază terminală.

Ziua Mondială a Bolnavului este dedicată persoanelor care suferă de diverse afecțiuni fizice, psihice sau morale, dar și lucrătorilor sanitari, credincioșilor, voluntarilor și familiilor celor suferinzi.

Începând cu ora 8:30 a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul cu hramurile „Sfântul Ierarh Nectarie” și „Sfântul Efrem cel Nou” din cadrul Complexului de servicii social - medicale „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare- Hârja”, au fost rostite rugăciuni pentru iertarea păcatelor tuturor celor bolnAnchoravi și pentru ridicarea lor din patul de suferință, dar și cuvinte de apreciere față de personalul medical care veghează la însănătoșirea bolnavilor.

Totodată, a fost prezentat și un proiect powerpoint în care s-a arătat  rolul pe care îl au bolile sufletești în declanșarea neputințelor trupești, au fost puse în evidență citate de la sfinții părinți în care este expus folosul nevoințelor în câștigarea mântuirii, precum și importanța rugăciunilor și a Sfintelor Taine pentru vindecarea sufletească și trupească.

La finalul acestor manifestări, doamna  Săftica Z., beneficiar al Centrului, a recitat două poezii scrise de ea, care au avut ca tema răbdarea, suferința și credința.

(Petru Toma)