Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și Ziua Educației au fost sărbătorite la Centrul de Îngrijire „Bunicuța Roza” din Itești – Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în ziua de 4 octombrie 2023, la Centrul de Îngrijire „Bunicuța Roza” din Itești – Bacău, a avut loc un eveniment care a marcat  „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Ziua Educației”.

Sub coordonarea preotului Capraru Cristinel, un sobor de preoți romașcani a răspuns invitației de a participa la o seară duhovnicească specială prin săvârșirea Sfintei Taine a Maslului, cât și rostirea de rugăciuni care să întărească încrederea în Dumnezeu a rezidenților din acest centru de îngrijire a persoanelor vârstnice.

După săvârșirea Sfintei Taine a Maslului surprizele au continuat și astfel elevii a două prestigioase școli din Roman au venit să aducă mângâiere prin cântec,  joc și multă dragoste față de bunicii rezidenți. Astfel, elevii clasei a III-a C, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” -  Roman, coordonați de profesor Simon Minodora au încântat gazdele cu un mic spectacol de culoare și sunet care a adus aminte de tradițiile românești și creștine. A urmat cel de-al doilea moment artistic realizat de elevi ai Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, coordonați de prof. Vitalie Condurorache, prof. Mirela Alexandru, prof. Rusu Isidor și prof. Burlacu Ion.

Toți cei prezenți la această seară duhovnicească, rezidenți și angajați, oaspeții care au adus gând de iubire și binecuvântare, s-au bucurat de această întâlnire, iar mărturiile lor sunt edificatoare. Spectacol, voie bună și daruri pentru „bunicii” din Centrul de îngrijire „Bunicuța Roza”, așa au numit evenimentul cei prezenți în seara de 4 octombrie la Itești.

 „Astăzi, 4 octombrie 2023, 25 de beneficiari ai centrului nostru, dar și noi cei implicați ca și coordonatori ai acestui centru, am primit mângâiere sufletească și duhovnicească prin săvârșire Sfântului Maslu de un sobor de cinci preoți din Roman, cât și printr-un spectacol inedit, oferit de elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” și Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” Roman, în cadrul căruia au fost prezentate numeroase cântări în cinstea mamei, cât și cântece folclorice și recitaluri la pian și acordeon. Aceste momente încărcate de emoție îndeamnă copiii să continue dezvoltarea sentimentelor de atașament față de familia creștină, dar și de valorile ei. Multumim pentru implicare tuturor părinților care au susținut copilașii la eveniment, dar nu în ultimul rând doamnei învățătoare, profesorilor coordonatori și organizatorului acestei mari surprize, părintelui Cristinel Capraru”, a precizat Teo Bobeica, fondatorul acestui centru.”

„Mă bucur că am putut să particip la inițiativa părintelui Cristinel la săvârșirea Slujbei Sfântului Maslu întru iertarea păcatelor și vindecare trupească și sufletească, aducând prin aceasta alinare, dar și bucurie bătrânilor din acest Centru. Spiritul divin s-a așternut peste întregul așezământ, iar lacrimile din coltul ochilor bunicilor au dat confirmarea nevoii de Hristos din fiecare dintre noi. După slujba care a purificat trupuri și suflete, copiii din cele două școli romașcane au adus zâmbete pe chipurile bunicilor. La finalul evenimentului, care a închegat ca o familie, preoți, personalul centrului, bunici și copii, bucuria și satisfacția lucrului frumos și bine făcut a determinat promisiunea unei revederi cât mai curând”, a menționat Av. Cristina Elena Dudău Flenchea.

(Pr. Cristinel Capraru)