Ziua Internațională a Femeii serbată la Centrul eparhial Roman

Vineri, 8 Martie, cu ocazia serbării Zilei Internaționale a Femeii, angajatele Centrului eparhial de la Roman au fost felicitate și binecuvântate de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 Angajatele Centrului eparhial, care își desfășoară activitatea în diversele sectoare ale administrației eparhiale, au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim cu ocazia serbării Zilei Internaționale a Femeii. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim le-a oferit doamnelor și maicilor, în semn de recunoștință și prețuire, un cuvânt părintesc şi binecuvântarea arhierească pentru prezenţa şi lucrarea benefică în familie, Biserică şi societate.

 De câțiva ani de când s-a restructurat activitatea la Centrul eparhial de la Roman, a fost nevoie ca să angajăm personal adecvat pentru aceste unități ale noastre pe care le-am deschis în perspectiva dinamizării vieții administrative. Personalul feminine pe care îl avem la Centrul eparhial este de bună credință și credincios, credincios către Dumnezeu și de bună credință prin râvna depusă în împlinirea a ceea ce fiecare are de împlinit. În Hristos suntem una, ca mădulare ale Trupului Său. Toți angajații de la Centrul eparhial alcătuiesc un tot unitar, potențând fiecare activitatea celuilalt, nimeni nefiind întâi și nimeni pe urmă, slujind unii altora. Important este că odată cu dezvoltarea activităților, la Centrul eparhial s-a dezvoltat și comunicarea și comuniunea, în toate sectoarele unde activați observându-se acel dinamism pe care îl dorim cu toții.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit personalului angajat pentru devotamentul depus în împlinire ostenelilor zilnice:

Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți și ați răspuns solicitărilor noastre ducând împreună cu noi greutatea zilei și greutatea și respnsabilitatea acestei instituții. Nu evidențiez pe nimeni, deși ar trebui, pentru că sunt persoane care duc o mare greutate zilnic și sunt responsabile și râvnitoare pentru ascultarea care li s-a încredințat.

La finalul întâlnirii, Ierarhul a oferit angajatelor câte un buchet de flori și a binecuvântat lucrarea lor, mulțumindu-le totodată pentru osteneală și jertfă.

În fiecare maică sau femeie noi trebuie să vedem frumusețea chipului lui Dumnezeu. Rugați-vă la Dumnezeu ca să vă dea sănătate vouă și familiilor voastre, să ne dea și nouă putere pentru a găsi soluții la problemele cotidiene, Vă doresc în acest an cu prilejul Zielei Internaționale a Femeii, ani de mântuire, bogație spirituală și lumină din lumina lui Hristos. Vă felicităm și vă binecuvântăm!