Ziua Internațională a Femeii serbată la Centrul eparhial de la Roman

Joi, 8 Martie, cu ocazia serbării Zilei Internaționale a Femeii, angajatele Centrului eparhial de la Roman și din cadrul Fundației "Episcop Melchisedec" au fost felicitate și binecuvântate de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Cu acest prilej, în Sala de ședințe a Centrului eparhial a fost săvârșită o slujbă de Te Deum. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, însoțit de părintele vicar eparhial arhim. Pimen Costea, a oficiat o slujbă de mulțumire și în Sala de Ședințe de la Sediul Fundației "Episcop Melchisedec" din Roman.

Și anul acesta, angajatele Centrului eparhial și cele ale Fundației "Episcop Melchisedec" filiala Roman au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim cu ocazia serbării Zilei Internaționale a Femeii. În acest context, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra celor care își desfășoară activitatea în diversele sectoare ale administrației eparhiale și ale Fundației "Episcop Melchisedec". Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim le-a oferit doamnelor și maicilor, în semn de recunoștință și prețuire, flori și cadouri, felicitându-le și adresându-le un cuvânt de preţuire şi binecuvântare pentru prezenţa şi lucrarea benefică în familie, Biserică şi societate.

 

Am ținut să ne întâlnim astăzi, în această zi închinată mamelor, pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le revarsă asupra nastră, pentru faptul că El vă ajută întotdeauna ca să deveniți și mame duhovnicești. Mama creștină este prin excelență o mamă duhovnicească, de aceea și măicuțele, dar și doamnele care sunt angajate ale Centrului eparhial și sunt prezente atât în viața de familie, cât și în cea de mănăstire, fac parte dintr-o viață de familie duhovnicească, în care fiecare are rolul său bine determinat. Toți ne adăugăm la marea familie a Bisericii.  Familia și Biserica nu sunt universuri antagoniste, ci sine qua non pentru viața înseși.

Tot acum, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a vorbit despre Maica Domnului, ca fiind modelul al femeii și mamei creștine:

Această zi, chiar dacă nu este de sorginte creștină, încercăm să o împodobim cu un veșmânt creștin, așa cum orice faptă încercăm să o facem în numele lui Hristos. De câte ori vorbim despre mamă, noi raportăm aceasta la Maica Domnului prin care Domnul Hristos a venit în lume. Hristos a pregătit-o pe Maica Sa ca să fie modelul mamei creștine și model de viețuire în Hristos.

În cadrul întâlnirii cu angajatele Fundației "Episcop Melchisedec", Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a felicitat în mod deosebit personalul didactic proaspăt titularizat și a apreciat eforturile întregii echipe de a face ca activitatea didactică și socială desfășurată aici să intre în normalitate și maturitate. De asemenea, aici chiriarhul s-a rugat Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului să ocrotească pe toți ostenitorii, copiii și părinții care își desfășoară activitatea în cadrul activităților Fundației de la Roman.

La finalul celor două întâlniri, Ierarhul a oferit angajatelor câte un buchet de flori și a binecuvântat lucrarea lor, mulțumindu-le totodată pentru osteneală și jertfă.