Ziua Eroilor în Protopopiatul Moinești

La sărbătoarea Înălțării Domnului şi Ziua Eroilor din ziua de joi, 17 mai 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe cuprinsul Protopopiatului Moinești, după Sfânta Liturghie, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc.

Joi, 17 mai 2018, la ora 12.00, clopotele bisericilor din Protopopiatul Moinești au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

Părintele protopop Costel Mareș, a oficiat anul acesta, slujba de pomenire a tuturor eroilor neamului la monumentul eroilor din municipiul Moineşti, alături de un sobor de preoți.

„Ne-am rugat pentru eroi astăzi nu din datorie, pentru că datoria este mormântul dragostei. Ne-am rugat pentru că-i iubim și-i  prețuim. De asemenea, ne-am rugat pentru ei, nu pentru că Dumnezeu i-ar uita dacă nu i-am pomeni noi, prin rugăciunea noastră am cerut privilegiul Bunului Dumnezeu, ca iubirea noastră pentru ei să se unească cu iubirea preamilostivă a Preasfintei Treimi pentru ei.”  a spus părintele protoiereu Costel Mareş.

Pe lângă rugăciunile înâlțate către Bunul Dumnezeu, cei prezenți la aceste manifestări au depus și coroane de flori în semn de recunoştinţă faţă de toţi cei care, prin jertfa lor trupească, ne-au lăsat moştenire o ţară unită.

Veșnica lor pomenire din neam în neam!

 

(Cristian Balaban)