Ziua Culturii Naționale la Parohia "Sf. Înviere" din Buhuși

15 Ianuarie 2016

În urma hotărâriii Parlamentului României, din decembrie 2010, 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Române. Începând din anul 2011, prin intermediul instituțiilor de cultură, școlilor, dar și bisericilor, în ziua de 15 ianuarie se organizează multiple activități dedicate culturii naționale și readucerii în conștiința publică a valorilor născute din sânul poporului român. În acest context, astăzi, la Biseria "Sf. Înviere" din Buhuși s-a desfășurat un program special dedicat comemorării a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, în contextul Zilei Naționale a Culturii.

La Biserica "Sf. Înviere" din Buhuși s-au adunat în această dimineață tineri și bătrâni, preoți și credincioși, care, alături de cadre didactice și elevi ai Școlii "Mihai Eminescu" din localitate, au participat la slujba Parastasului pentru familia poetului național Mihai Eminescu, oficiată de preotul paroh Romeo Sbârcea, alături de coslujitorii Gheorghe Crăciunescu și Ștefan Moldovan.

Alături de elevii și cadrele didactice ale școlii "Mihai Eminescu" s-a aflat și directorul școlii prof. Oana Mălinici. După încheierea slujbei de pomenire, elevii prezenți, coordonați de înv. Ana Nona Pâslaru și prof. de religie Elena Sandu, au susținut un recital de cântece și poezii din creația eminesciană, iar la final au primit din partea organizatorilor colăcei, dulciuri și iconițe. Atât cadrele didactice, cât și elevii au fost felicități și încurajați pentru a promova cu aceeași pasiune și de acum înainte, în fiecare zi, adevăratele valori ale culturii românești.