Ziua copilului serbată în Protopopiatul Roman

Joi, 1 iunie, cu ocazia Zilei internaționale a copilului, Protopopiatul Roman într-o frumoasă colaborare cu Clubul Copiilor Roman și cu implicarea Condor Resort a organizat a V-a ediție a activităților destinate acestei zile.

Cu sprijinul și implicarea familiei Alexandru și Tania Rotaru au fost organizate și anul acesta, în incinta complexului Condor, din localitatea Dulcești, activități educaționale și recreative destinate copiilor. Astfel, 350 de copii proveniți din mediul rural, de pe raza parohiilor din Protopopiatul Roman, au trăit, poate pentru prima dată în viață lor, o zi cu adevărat specială.

Activitățile destinate copiilor, coordonate de profesorii care activează în cadrul Clubului copiilor, au fost împărțite pe mai multe secțiuni: desene pe asfalt, campionatul de fotbal „Cupa Condor”, festival de muzica, mini concurs de orientare, face-painting, volei, campionat de șah, și multe alte activități.

Frumusețea acestui moment a fost dată și de faptul că toate activitățile s-au desfășurat în jurul bisericii ctitorite de familia Rotaru, în cinstea Sfântului Ierarh Alexandru, jocul copiilor fiind așezat sub binecuvântarea lui Dumnezeu.