Ziua copilului serbată în Protopopiatul Roman

Miercuri, 1 iunie, cu ocazia Zilei internaționale a copilului, Protopopiatul Roman, reprezentat de protopopul Antoce Dan Alexandru, într-o frumoasă colaborare cu Clubul Copiilor Roman, reprezentat de către domnul Bologa Ilie, și cu sprijinul familiei Rotaru, a organizat a III-a ediție a activităților destinate acestei zile.

Cu sprijinul și implicarea familiei Rotaru Alexandru și Tania, au fost organizate anul acesta în incinta complexului Condor, din localitatea Dulcești, activități educaționale și recreative destinate copiilor. Astfel 300 de copii proveniți din mediul rural, de pe raza parohiilor din Protopopiatul Roman, au trăit, poate pentru prima dată în viață lor, o zi cu adevărat specială.

Activitățile destinate copiilor, coordonate de profesorii care activează în cadrul Clubului copiilor, au fost împărțite pe mai multe secțiuni: desene pe asfalt, campionatul de fotbal „Cupa Condor”, festivalul de muzica „Muzica, viața mea", concurs de mini-orientare, face-painting, volei, și multe altele.

Frumusețea acestui moment a fost dată și de faptul că toate activitățile s-au desfășurat în jurul bisericii ctitorite de familia Rotaru, în cinstea Sfântului Ierarh Alexandru, jocul copiilor fiind așezat sub binecuvântarea lui Dumnezeu. 

(Asist. social Bianca Florescu)