Ziarul ”Adevărul de Bacău” continuă campania denigratoare la adresa Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

07 Octombrie 2015

În legătură cu evenimentele petrecute astăzi în fața Centrului Eparhial de la Roman, Biroul de Presă al Eparhiei Romanului și Bacăului aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

  • Ziarul ”Adevărul de Bacău” continuă campania denigratoare la adresa Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, încurajând atitudini neconforme cu învățătura și morala creștin-ortodoxă. Mai mult, a început o veritabilă campanie electorală pentru dl Ioan Elisei din Sărata.
  • Ne exprimăm îngrijorarea și întristarea cu privire la modul în care unii oameni înțeleg să comunice și să-și exprime punctul de vedere cu privire la viața Bisericii din care fac parte. Ori grupul celor câtorva zeci de persoane, din com. Sărata, care nu și-au exprimat intenția de a se ruga în Catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva”, denotă o stare de neînțelegere a valorilor și tradiției ortodoxe.
  • Reamintim că, la începutul lunii septembrie, la nivelul județului Bacău au fost efectuate 17 transferuri de personal bisericesc clerical, (nu 60 cum tendențios a apărut în unele ziare) în cadrul Consiliului și Permanenței Centrului Eparhial, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, respectându-se Statutul pentru Funcționarea și Organizare Bisericii Ortodoxe Române, Canoanele Bisericii Ortodoxe, hotărârile interne ale Centrului Eparhial, precum și legile în vigoare. Toate aceste hotărâri au fost înmânate preoților în cauză, între care și preotul de la parohia Sărata, pr. Zaharia Costachi, care și-a însușit-o și nu a contestat-o, însă nu a încredințat noului preot paroh credincioșii, spre păstorire, și nici inventarul, mobil și imobil.

În consecință, ne exprimăm îndoiala că Mântuitorul Hristos Se va odihni și Își va recunoaște chipul în acești oameni când se vor prezenta la poarta Raiului. Îi îndemnăm părintește la pocăință, ascultare și să căute Adevărul în Evanghelie, unde Hristos spune "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața"!