Zi de sărbătoare la Biserica “Sfântul Nicolae” - Municipiul Onești

Duminică, 1 martie 2020, în Parohia “Sfântul Nicolae” din Onești, Protopopiatul Onești, a avut loc un eveniment pastoral deosebit prin aducerea la cunostința binecredincioșilor din această parohie a faptului că Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, împreună cu Sfântul Ierarh Nicolae, începând din data de 02.02.2020, vor fi ocrotitorii acestui municipiu.

Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de părintele protoiereu împreună cu preacucernicii părinți.  În cuvântul rostit la final, părintele protoiereu a abordat tema evanghelică a zilei arătând importanța primirii Sfintei Euharistii și bucuria venirii Postului Mare. Totodată, în mod simbolic, părintele a dăruit o icoană în care sunt reprezentati cei doi sfinți patroni ai Oneștuilui, și a întărit prin cuvântul său importanța duhovnicească a acestor ocrotitori pentru urbea oneșteană având în vedere și faptul că Marele Voievod s-a născut pe aceste meleaguri. De asemenea, a fost anunțat transferul preotului Daniel Iordan de la Parohia Casin 2, la Parohia „Sfântul Nicolae” din Onești ca preot slujitor.

Apoi l-a prezentat pe pr. Daniel Iordan subliniindu-i frumoasele realizări pastoral misionare de până acum și a accentuat purtarea de grijă pe care Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului o are pentru  binecredincioșii din Municipiul Onesti și pentru toții fii duhovnicești ai Eparhiei.

La slujba din această zi a fost prezent și primarul Nicolae Gnatiuc, edilul municipalității oneștene fiind cel care a promovat cinstirea Sfântului Ștefan ca ocrotitor duhovnicesc al urbei, împreună cu Sfântul Nicolae.