Webinar-ul „Asistența socială pentru persoanele vârstnice în timp de pandemie”

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) a organizat miercuri, 28 octombrie 2020, un webinar la care au participat asistenți sociali din toată țara.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a fost invitată să își prezinte experiența în domeniul îngrijirii persoanei vârstnice în cadrul Complexului rezidențial de servicii medico-sociale și cele de îngrijire la domiciliu.

Pr. Ilarion Mâță, asistent social și președinte al asociației de la Hârja a fost invitat să susțină o prelegere în cadrul acestei întâlniri on-line la care au participat aproximativ 100 de asistenți sociali. În cadrul prezentării, Pr. Ilarion a evocat cronologic evenimentele derulate în cadrul organizației, abordarea specifică a perioadei stării de urgență, activitățile derulate în cadrul proiectelor eparhiale și implicarea exemplară a protopopiatelor, parohiilor și ONG-urilor eparhiale din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului în limitarea răspândirii noului cornavirus.

După cele trei alocuțiuni, a urmat sesiunea de întrebări și răspunsuri în care invitații au clarificat procedurile de asistență medico-socială în perioada de pandemie, gestionarea situațiilor de risc de contaminare și administrarea eficientă a resurselor existente la nivel organizațional.

(Liliana Pânzaru)