Vizita reprezentanților a două instituții sociale reprezentative, la Centrul social – medical pentru persoane vârstnice Hârja

Miercuri, 2 martie 2016, Centrul rezidențial social – medical pentru persoane vârstnice de la Hârja, a primit vizita reprezentanților celor mai importante instituții sociale din România: Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice  (MMFPSPV) și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecții Sociale (ANPIS).

Scopul vizitei reprezentanților celor două instituții  a fost de a monitoriza investiția realizată din fonduri guvernamentale la Centrul rezidențial Hârja. După ce instituția Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a debutat investiția din fonduri proprii și sponsorizări, în anul 2013 Parohia Hârja a aplicat pentru finalizarea lucrării și dotările interioare, cu finanțare de la MMFPSPV prin ANPIS.

”Obiectivele vizitei de monitorizare au fost respectate, indicatorii prevăzuți în proiectul de sustenabilitate au fost atinși, iar calitatea serviciului a fost recunoscută  de echipa de monitorizare mai ales prin activitățile de autofinațare generate după implementarea proiectului. Am fost deplin mulțumiți de punctajul maxim obținut pentru serviciile integrate oferite de instituția noastră și nădăjduim să creștem calitatea actului socio-medical de la an la an prin respectarea standardelor de calitate impuse de legislația în vigoare. De asemenea, a fost discutată posibilitatea încheierii unui protocol între Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și instituțiile mai sus menționate în vederea implementării unor proiecte de infrastructură ce vizează furnizarea de servicii sociale bătrânilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități. De aceea, în perioada imediat următoare se va realiza o analiză a nevoii sociale din eparhie pentru demararea acestor tipuri de servicii cu finanțare guvernamentală, unde parohiile și ONG-urile vor putea fi aplicanți ai acestui tip de finanțare”, a declarat Pr. Ilarion Mâță, Directorul Centrului social – medical pentru persoane vârstnice Hârja.