Vestea Nașterii Mântuitorului Hristos răsună și anul acesta la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

24 Decembrie 2019

Elevi mici și mari ai școlilor partenere ale Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” alături de preoți din cadrul Protoieriilor Onești, Sascut și Bacău,  au vestit și anul acesta bucuria Nașterii Mântuitorului persoanelor vârstnice din cadrul Centrului social-medical de îngrijire de la Hârja și l-au adus și pe Moș Crăciun cu ei.

Coruri de copii din cadrul scolilor gimnaziale din Depresiunea Tazlău – Cașin, însoțite de cadre didactice și coruri de enoriași mici și mari ai parohiilor din protoieria Onești, dar și din cele vecine, au deschis sezonul colindelor la Complexul social de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Hârja. Cu o săptămână înaintea Marii Sărbători a Nașterii Mântuitorului, holurile centrului de îngrijire au răsunat de cântări divine, care prevestesc Nașterea Domnului Iisus Hristos, cântări care au încălzit, cucerit și înveselit inimile beneficiarilor noștri și a personalului de îngrijire. Chiar dacă dragostea era suficientă, ca în fiecare an, copiii au venit încărcați cu daruri dulci și nu numai pentru cei care ar putea fi bunicii sau străbunicii lor, pe care îi admiră și îi respectă.  Grupurile de enoriași în frunte cu preoți, au adus pe lângă dragoste și voie bună și multe daruri pentru vârstnicii noștri.
    Noi, mulțumim partenerilor noștri: Parohia „Sf. Ioan” Bacău, reprezentată de pr. Paroh Marius Popescu, Parohia Deleni, reprezentată de pr. Paroh Ciprian Purice, Parohia Mănăstirea Cașin II, reprezentată de Protoiereu Ioan Bârgăoanu, Parohia „Cuvioasa Parascheva” Blăgești, reprezentată de pr. Paroh Constantin Sorin Munteanu, Parohia Urechești II, reprezentată de pr. Paroh Vasile-Florin Visu; Parohia Școala Gimnazială „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Onești, reprezentată de prof. Ionel Abaza, în calitate de director și prof. înv. primar Marta Pânzaru; Protoieria Onești în colaborare cu Departamentul Pro Vita, reprezentată de pr. Elisei Roncea;  Parohia Podu Turcului I, reprezentată de pr. Paroh Daniel Dumbravă-Maftei; Parohia Bogdănești, reprezentată de pr. Paroh Ioan Apetri; Parohia Huruiești, reprezentată de pr. Paroh Virgil Chirilă, Parohia Fulgeriș, reprezentată de pr. Paroh Gabriel Marian Radu, Parohiile Dofteana și Larga, reprezentate de pr. Paroh Iustin Isache, respective pr. Paroh Lucian Dumitru Vartolomei; Parohia Mănăstirea Cașin I, reprezentată de pr. Gheorghe Leuștean;  parohia Filipești, reprezentată de pr. Andrei Turcu; parohia Temelia, reprezentată de pr. paroh Valentin Chircu; Elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Onești, coordonați de prof. Kelemen-Pal Gabriela și nu în ultimul rând Școala Gimnazială Nr. 1 Oituz, reprezentată de prof. Constantin Morari, în calitate de director și prof. Tatiana Vacaru, coordonatorul corului, și îi rugăm să păstreze cu sfințenie acest obicei creștin de colindat, care an de an bucură inimile celor cărora nu le-au mai rămas prea multe bucurii. 

(Liliana Pânzaru)