Vecernie în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, la Roman

14 Martie 2021

În după-amiaza Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, începând cu ora 16.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman. Alături de Ierarh au fost prezenți preoții consilieri, inspectori eparhiali și părinții  slujitori de la Catedrală, precum și preoți din Protopopiatul Roman, coordonați de preotul protopop Antoce Dan. 

După oficierea slujbei Vecerniei, Părintele Arhiepiscop Ioachim a subliniat semnificația întâlnirii preoților și a credincioșilor în rugăciune la început de post.

 La terminarea slujbei de seară, Chiriarhul a citit rugăciunile speciale de dezlegare specifice perioadei de intrare în Postul Mare, practică motivată de faptul că postirea și apropierea de Dumnezeu devin roditoare în viața creștinului numai dacă sunt fundamentate pe iertarea cerută și acordată aproapelui.

La final, toți preoții și credincioșii și-au cerut și dăruit iertarea întâlnindu-se în mod simbolic în sărutarea păcii. (pr. Daniel Marari)