Vânătoare de „comori” în „Grădina Sfinţilor Trei Ierarhi” Bacău

Duminică, 5 aprilie 2024, după slujba Vecerniei Învierii Domnului, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”, grădina bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău s-a umplut de copilaşi. Plini de entuziasm, aceştia au pornit la vânătoare de iepuraşi şi ouă de ciocolată, ascunse cu iscusinţă „de către îngeraşi”, în timp ce copiii se aflau în biserică împreună cu părinţii sau bunicii lor.

Micii creştini au cercetat cu de-amănuntul toată curtea bisericii „Sf. Trei Ierarhi” pentru a găsi „comorile” printre tufele de flori, sub frunze sau în copaci. Acest joc cu numeroase valenţe educative şi recreative a fost o încântare nu numai pentru copilaşi, care s-au ales cu multă bucurie şi ciocolată, dar şi pentru cei mari, întrucât bunătăţile au fost împărţite şi mâncate în familie.

Activitatea cu tematică pascală, numită „Vânătoarea de comori în grădina Sfinţilor Trei Ierarhi”, ajunsă la a V-a ediţie, a fost pregătită de către membrii şi voluntarii Asociaţiei „Treime de Arhierei”, cu sprijinul preoţilor parohiei: Pr. paroh Aurel Cîrlan, Pr. Mihai-Flavius Balaban şi Pr. Marian Gliga.

Una dintre mămicile prezente aduce următoarea mărturie despre cele întâmplate în curtea bisericii „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău: „O activitate educațională în natură în care copiii au fost încurajați să-și folosească spiritul de observație pentru a descoperi bunătăţile din ciocolată, Am avut parte de o zi minunată şi plină de surprize, fericirea se poate vedea pe chipul tuturor copiilor. O asemenea iniţiativă este demnă de laudă!”

(Pr. B.M.F)