"Vacanță în tinda bisericii”, în parohiile Sascut-Sat, Meleșcani și Blaga

28 Iunie 2019

Având la bază ideea de a oferi o vacanță încărcată de activități diversificate copiilor și tinerilor din cuprinsul Protopopiatului Sascut, în perioada 24-28 iunie 2019, prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Abageru Vasile, în parohiile Sascut-Sat, Meleșcani și Blaga, s-au desfășurat programele eparhiale "Școala de vară", cu titlul "Vacanță în tinda bisericii" și "Cateheze în parohii".

Sub coordonarea preoților parohi Alexandru Grigoraș, Alin Antohi și Lăcătușu Vasile, de la parohiile Sascut-Sat, Meleșcani, respectiv Blaga, săptămâna aceasta, școala, biserica, casa praznicală și curtea bisericii au devenit locul de întâlnire într-o vacanță activă pentru cei 120 de copii, beneficiari ai programului. 

Derulat pe parcursul a cinci zile, programul școlii de vară a cuprins următoarele categorii de activități:

• Catehetice: Sfânta Liturghie și Rugăciunea, mijloc de comunicare cu Dumnezeu; Sfintele Taine în viața noastă.

• Fila vie din istorie: La taifas cu veteranii, comemorarea Zilei drapelului.

• Calculatorul, prietenul nostru.

• Proiecții de film: film documentar și de animație.

• Atelier de pictură, prezentare de port popular, tehnici de cusături pe pânză(etamină), dansuri populare.

• Excursie la Grădina Zoologică, Planetariu și Muzeul “Vasile Pârvan” din  Bârlad, vizite la Garda de intervenție ISU din localitățile Sascut și Podu Turcului.

• Concursuri sportive “Exatlon”, etc.
 
De asemenea, cu sprijinul a 15 voluntari dedicați și neobosiți în munca lor pentru comunitate, în fiecare zi, pentru copii, s-au asigurat mese calde, dulciuri, sucuri, rechizite și jucării.

Cuvânt de apreciere a școlii de vară din partea unui copil beneficiar:

“Au fost zile deosebite în care am participat la activități frumoase, culturale și educative. Mi-a plăcut foarte mult și aștept cu nerăbdare să revin și la anul. Mulțumim mult, părinte!”(elev clasa a  III-a, parohia Blaga).
 
Cuvânt de apreciere din partea unui voluntar:

“Sunt fericit că am putut fi părtaș alături de cei mici la activitățile desfășurate în cadrul acestui program, Școala de vară organizat în parohie. Am citit pe chipul lor doar fericirea și împlinirea că au mers în locuri minunate, s-au jucat și au învățat lucruri cu totul deosebite. A fost o experiență memorabilă, mi-am adus aminte de copilărie și sunt fericit că am putut participa la un asemenea proiect nobil.” (elev clasa aX-a, Colegiul Național “Gheorghe Vrânceanu”, Bacău).

Aceste programe cultural-catehetice vor continua în următoarea perioadă a vacanței de vară și în alte parohii din cuprinsul protopopiatului. (Pr. Albu Gabriel)