„Un secol de existență și de mărturisire întru Hristos” în Parohia Boiștea 1

09 Noiembrie 2020

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică 8 noiembrie 2020, în ziua de prăznuire a Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, în Parohia Boiștea I, orașul Dărmănești, Protopopiatul Moinești, preotul paroh Răzvan Colpoș a înmânat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, doamnei Maria Paldău, la împlinirea venerabilei vârste de 100 ani, distincția „Diploma de Onoare” împreună cu Medalia Jubiliară „600 de ani de atestare a Eparhiei Romanului și Bacăului”.

După Sfânta Liturghie oficiată în cinstea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil în biserica parohială, părintele paroh Colpoș Răzvan a reliefat în fața credincioșilor prezenți însușirile sufletești ale uneia dintre enoriașele care participă frecvent la slujbele  bisericii și care a ajuns la vârsta de 100 de ani: „Cu toate  că timpul apasă greu asupra ființei sale, acum la un secol de existență, doamna Maria Paldău reușește să vină la slujbele săvârșite în biserica noastră, fiind un adevărat model pentru cei mai tineri. Ea continuă să-i contamineze pe cei din jur cu bunătate și cu o liniște sufletească de săvârșită. Nu și-a pierdut ăn negura vremii nici surâsul blând și cald, iar toate aceste subtilități conturează pe chipul acestei remarcabile ființe o lumină inepuizabilă, după cum mărturisește ea, „care vine de la Hristos!”. Sufletul ei nu are limite, fiind cunoscută de toți credincioșii parohiei noastre, ca fiind cel mai mare ctitor și donator până în prezent”.

     La final, părintele Răzvan Colpoș a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru neobosita  purtarea de grijă asupra celor pe care îi păstorește, dar și pentru „darul poetic” închinat Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, poemul Angelus rostit în fața tuturor credincioșiolor prezenți la Sf. Liturghie.