Un nou centru de tineret și voluntariat la Onești

31 Ianuarie 2014

La Onești a fost inaugurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, un nou centru pentru tineret și voluntariat

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop – vicar la Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, joi, 31 ianuarie,  Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Onești, în parteneriat cu Asociația ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja, membru al Federației Filantropia a Patriarhiei Române și cu Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Onești, au inaugurat Centrul de tineret și voluntariat ”Sfinții Trei Ierarhi”. ”Acest centru se dorește să fie un loc de informare și petrecere  cu folos a  timpului liber, contribuind la dobândirea deprinderilor de viață independentă, la pregătirea pentru întemeierea unor familii bazate pe valorile creștine. În cadrul centrului, activitățile se vor desfășura pe șase departamente: departamentul de asistență socială și voluntariat; departamentul de marketing; departamentul educațional; departamentul artistic; departamentul pentru protecția și îngrijirea mediului și departamentul pentru întreținere și reparații spații utilitare”, a declarat preotul Ilarion Mâță, directorul Asociației ”Ștefan cel Mare” din Hârja.  În cadrul acestui centru se vor forma ateliere de creație, grupuri de tineri cu inițiativă, vor fi campanii de recrutări voluntari, de informare și promovare a proiectului în comunitate, se vor desfășura activități de strângere de fonduri în vederea susținerii centrelor sociale, se va organiza periodic proiectul „O masă caldă pentru un prieten în nevoie”  cât și implicarea lor în serviciul de îngrijire a persoanelor vârstnice din Centrul social – medical de la Hârja, îngrijirea bătrânilor de la domiciliu în Onești și a copiilor din Centrele de copii ale Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja.

Inaugurarea a avut loc în cadrul unei slujbe oficiate de către Pr. Eugen Ciuche, consilier al Sectorului Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, delegat al Preasfințitului Ioachim, de către pr. Protopop Constantin Alupei, alături de un sobor de preoți invitați. Un aspect deosebit este acela că, la acest proiect, alături de Celegiul gazdă și Asociația de la Hârja, a fost prezentă și Parohia „Sf. Impărați Constantin și Elena” Onești, paroh fiind pr. Ioan Ursu.

Centrul de tineret și voluntariat va fi coordonat de către doamna profesor Oana Zaharia, director – adjunct al colegiului oneștean.

Acest Centru de tineret și voluntariat este al treilea de acest fel din Onești, pe care, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja l-a inaugurat împreună cu instituțiile de învățământ preuniversitare partenere.