Un Mărțișor pentru fiecare, în Parohia Bereşti-Tazlău

Cu prilejul zilei de 1 Martie, în Parohia Berești-Tazlău, sub coordonarea preoților Daniel Popa și Baciu Bogdan, s-au desfășurat două proiecte educationale ce au implicat tinerii parohiei.

Primul proiect, intitulat "Un mărțișor pentru fiecare", s-a desfăşurat cu concursul cadrelor didactice din Şcoala Bereşti-Tazlău coordonate de doamna învățătoare Daniela Timiras.

În săptămâna 22-26 februarie, acestea au implicat elevii cu prilejul orelor de abilități practice în realizarea de mărțișoare. Duminică, 28 februarie copiii însoțiți de cadrele didactice au participat la Sfânta Liturghie, iar după aceasta au împărțit credincioșilor acest micuț simbol al primăverii aducând bucurie în sufletele părinților şi bunicilor prezenți la slujbă. De menționat că acest proiect este la a IV-a ediție și se bucură an de an de  aprecierea credincioșilor.

          Cel de-al doilea proiect educational s-a desfășurat în satul Turluianu, cu concursul școlii gimnaziale de aici, şi a constat tot în confecționare de mărțișoare de către elevi, cadrele didactice coordonate de doamna profesoară Paula Moraru organizând activitățile în săptămâna premergătoare evenimentului. Specificul acestui proiect a fost organizarea unui Târg de Mărțișor la Biserica din Turluianu, eveniment cu scop caritabil, aflat și el la a II-a ediție. Copiii prezenți la Sfânta Liturghie au expus în proximitatea bisericii rodul muncii lor, iar cei prezenți, părinți sau bunici, au achiziționat marțișoare spre bucuria celor mici, care din rodul muncii lor doresc să ofere ulterior pachete cu hrană unor familii nevoiașe din sat.

          Astfel, 1 Martie, începutul primăverii, a oferit posibilitatea credincioșilor din aceste comunități ecleziastice de a-și deschide sufletele spre lumina faptelor bune, dăruind și primind bucurie, ca trepte de har în urcușul duhovnicesc spre Lumina Învierii lui Hristos.