Tinerii și copiii sascuteni cântând în duh pentru unire

02 Decembrie 2019

Luni, 2 decembrie 2019, în cadrul Cercului pastoral nr. 1 "Episcop Teodosie Atanasiu", la Protoieria Sascut s-au  desfășurat mai multe activități legate de Ziua Națională a României. 

Cu deosebita implicare a Parohiei Conțești și la invitația părintelui paroh Miron Ionuț Constantin, în biserica parohială "Sf. Împărați C-tin și Elena", sub coordonarea părintelui Vasile Abageru, protoiereu al Protopopiatului Sascut, ziua a debutat cu slujba Miezonopticii, Sfințirea mică a apei și Taina Sfântului Maslu. 

Ulterior, două grupuri de copii și tineri de la Școala Gimnazială Sascut-Sat, coordonați de cadrele didactice responsabile, împreună cu doamna Ionela Sandu, director al școlii și profesor de educație muzicală, au recitat poezii, au interpretat cântece legate de credință, neam și țară și au transmis celor prezenți duhul praznicului Nașterii Domnului prin colinde și datini strămoșești.

În cuvântul de învățătură, părintele protoiereu a evidențiat importanța înmulțirii "talanților", a darurilor Duhului Sfânt pe care le-am primit în viața noastră, precum și a datoriei de a iubi țara, neamul și credința apostolică bimilenară primită de la Sf. Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. 

În încheierea programului, au fost vizitați seniorii bolnavi de la "Așezământul pentru bunici" din satul Conțești, aproximativ 30 de persoane, care au fost binecuvântate cu agheasmă și untdelemn sfințit.