Tineri credincioși la școala de vară din Parohia Ghimeș Făget

28 Iulie 2016

În perioada 25-27 iulie 2016, în Parohia Ghimeș Făget din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  69 de elevi, alături de mai mulți profesori voluntari, au participat la cursurile școlii de vară „Tineri credincioși la școala de vară”.

            Ţinând cont de specificul local al comunităţii și  bazându-ne pe entuziasmul curiozităţii caracteristic vârstei şcolarilor, luând în considerare propunerile şi aşteptările formulate de copii, am propus, prin acest proiect, activităţi care să-i ţină aproape de biserică și şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului, cât mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

            Dincolo de toate acestea trebuie să accentuăm esenţa proiectului – socializarea, prin adaptare la celălalt, prin respectarea regulilor de grup și aplicarea conduitei moral- religioase. Copiii învaţă să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine şi, mai ales, să se bucure împreună având ca exemplu suprem pe Mântuirorul nostru Iisus Hristos. Experienţele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele, prejudecăţile, dau naştere la solidarităţi şi adaptări la situaţii sociale în miniatură.

            Activitățile s-au desfașurat pe parcursul a trei zile, în perioada 25-27 iulie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la care au participat 69 de elevi alături de mai mulți profesori voluntari care au sprijinit buna desfășurare a activităților.

            La finalul proiectului au fost înmânate diplome de participare atât elevilor, cât și cadrelor didactice.

          ( Pr. Olah Alexandru Sebastian)