Te Deum de Ziua Națională a României la Berești-Bistrița

02 Decembrie 2015

 Și anul acesta credincioșii  din Parohia Berești-Bistrița II, Protopopiatul Bacău, județul Bacău, la inițiativa Preotului Paroh Rotaru Ștefan-Ovidiu,  și împreună cu Primăria Berești –Bistrița, reprezentată de domnul Alcaz Ionel, în calitate de Primar al comunei Berești-Bistrița, și de alți consilieri locali, au adus un omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial și au cinstit Ziua Națională a Romaniei. De asemenea, la eveniment au participat și profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale “Vasile Borcea” din localitate.

 Și anul acesta credincioșii  din Parohia Berești-Bistrița II, Protopopiatul Bacău, județul Bacău, la inițiativa Preotului Paroh Rotaru Ștefan-Ovidiu, și împreună cu Primăria Berești –Bistrița, reprezentată de domnul Alcaz Ionel, în calitate de Primar al comunei Berești-Bistrița, și de alți consilieri locali, au adus un omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial și au cinstit Ziua Națională a Romaniei. De asemenea, la eveniment au participat și profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale “Vasile Borcea” din localitate.

Festivitatea a debutat cu săvârșirea slujbei de mulțumire (Te-Deum) și a unui parastas de către preotul Rotaru Ștefan Ovidiu și Preotul Iordache Seneca Nicolae, slujitori ai altarului bisericii din satul Berești-Bistrița, pentru ca apoi, atmosfera de sărbatoare a Zilei Naționale să fie completată de către elevii  școlii din localitate, prin intonarea de cântece și poezii patriotice, menite să insufle sentimente de prețuire pentru țară, pentru înaintașii noștri și pentru Gloria ei.

La final, credincioșii comunei s-au unit într-o horă a dragostei pentru țară și pentru cei ce au făurit Marea Unire de la Întâi Decembrie 1918.

“La mulți ani Romania!”  și veșnică pomenire eroilor ei!