Taina Sfântului Maslu a fost oficiată la Mănăstirea Valea Budului

24 Noiembrie 2018

În seara zilei de 23 noiembrie a.c., la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Valea Budului, supranumită „Meteora Bacăului”, într-un cadru mirific de iarnă, preoţii din parohiile Cercului Pastoral „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de pe Valea Siretului, au fost prezenți la Taina Sfântului Maslu împreună cu preoţii parohiei „Sf. Gheorghe” Bacău și cu credincioșii lor.

Soborul de maici condus de către maica stareţă stavrofora Magdalena Budeanu, de la Metocul Chiriarhal din Valea Budului au avut bucuria duhovnicească de a fi în rugăciune şi comuniune cu preoţii şi credincioşii veniţi de pe Valea Siretului, din Cercul pastoral-misionar nr. 4 al Protoieriei Bacău, împreună cu preoţii şi credincioşii Parohiei „Sf. Gheorghe din Bacău.

Preoţi, maici şi credincioşi s-au rugat în Taina Sfântului Maslu ca Bunul Dumnezeu să reverse asupra lor harul şi binecuvântarea Sa. Astfel, în această perioadă de urcuş duhovnicesc a Postului Naşterii Domnului, au fost rostite de către preoții împreună slujitori rugăciuni de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru credincioșii prezenți la slujbă și pentru toți cei pomeniți.

Evenimentul spiritual constituie o continuare a serilor duhovnicești de rugăciune începute la această mănăstire-metoc chiriarhal în urmă cu patru ani și coordonate cu succes de Protopopiatului Bacău. În vinerile ce urmează din Postul Crăciunului de anul acesta va fi oficiată Taina Sfântului Maslu de către Părintele Arhiepiscop Ioachim, urmând ca alte parohii din mediul urban și rural a protopopiatului Bacău, prin preoții slujitori însoțiți de enoriașii lor să participe la slujbă și la rugăciunile speciale de dezlegare citite în acest post al bucuriei Nașterii Mântuitorului Hristos.

(Pr. Daniel Marari)