"Tabara din satul meu", la Parohia Bereşti-Tazlău

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, în Parohia Bereşti-Tazlău în perioada 18-22 iulie s-a desfăşurat a VI-a ediţie a Școlii de vară, ultimele trei ediţii fiind în format tabără de vară, pentru copiii din satele Berești-Tazlău şi Turluianu.

Tinerețea, timpul marilor alegeri” a fost tema taberei de anul acesta, sub auspiciul căreia s-au desfăşurat atelierele interactive cu tinerii participanţi, spre folosul lor spiritual, subiecte precum adicţiile de alcool, tutun și droguri, avortul, dar şi alte probleme cu care se confruntă societatea contemporană, care pot distruge sufletul, fiind abordate de cele 8 grupe în care au fost organizaţi copiii.

Pe lângă toate acestea, tinerii au mai participat la un atelier foto, la un atelier de creaţie, la o sesiune de dezvoltare personală şi o activitate despre "fake news" şi mediul on-line.

Tot de interes au fost şi două ateliere organizate şi susţinute de partenerii educaţionali de la Fundaţia "Autonom", unul despre citit şi altul despre educaţie financiară.

Atmosfera taberei a fost una de bucurie, voluntarii organizând între ateliere jocuri, cântece şi dansuri. Tot acum s-a organizat o drumeție într-o zi şi un foc de tabără într-o altă zi. Ultima zi de tabără i-a adunat pe copii în Sfânta Biserică unde au participat la Sfânta Liturghie şi au primit Sfânta Împărtășanie după ce în prealabil s-au spovedit. În fiecare zi, la prânz, parohia a oferit copiilor câte o masă caldă

Ca de fiecare dată, prin activitățile taberei de vară ne-am dorit să le oferim copiilor din comunitatea noastră o săptămână plină de bucurie si totodată să îi apropiem mai mult de Hristos și de Biserica”, a concluzionat la finalul evenimentului preotul Bogdan Baciu, coorganizator al acestei tabere.

Ca și anul trecut am adus alături de noi echipa voluntarilor ASCOR care a coordonat pe parcursul celor cinci zile activităţile desfășurate în tabără cu cei aproximativ 150 de copii participanţi. La aceştia s-au adăugat copiii voluntari din parohie, elevi de liceu, participanți activi ai edițiilor anterioare. A fost un succes această nouă tabără, beneficiarii de astăzi fiind credincioșii și enoriașii de mâine”, a declarat preotul paroh Daniel Popa.