Sprijin pentru copiii și bătrânii aflați în grija Bisericii la Hârja

La îndemnul și cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, de acum trei ani, la parohia „Sfântul Ioan” din Bacău s-a instituit obiceiul ca cei cu posibilităţi materiale sau dornici să facă o faptă bună să pregătească pachete cu alimente de bază pentru nevoiaşii din parohie, identificaţi cu ocazia vizitelor pastorale. De anul trecut, însă, pentru că cei dornici de a sprijini activitatea social-filantropică a Bisericii s-au dovedit a fi din ce în ce mai mulți, la biserica băcăuană închinată Sfântului Ioan Botezătorul au început a se organiza colecte mai ample destinate ajutorării copiilor și bătrânilor beneficiari ai serviciilor oferite prin intermediul Asociației social-filantropice „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja.

Marți, 26 aprilie 2016, o delegație a parohiei „Sfântul Ioan” din Bacău, coordonată de pr. paroh Marius Popescu, s-a deplasat la Hârja pentru a face o donație substanțială copiilor și bătrânilor care se bucură de sprijinul Bisericii prin intermediul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”. De data aceasta alături de 15 cutii cadou cu produse pentru Paști, s-au donat alimente de bază neperisabile sau conservate, între care 128 de litri de ulei, 118 kg de zahăr, 167 kg de făină de grâu, 43 kg de mălai, 98 kg de orez, 150 de ouă, măsline, halva, conserve, pastă de tomate, mazăre, fasole, păstăi, paste făinoase, mere ș.a.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am ajuns și în postul acesta la Centrul rezidential pentru persoane varstnice de la Hârja. Începând cu Postul Crăciunului al anului trecut, Consiliul parohial a hotărât ca darurile aduse de credincioși să fie donate copiilor și bătrânilor aflați în grija Bisericii. Multumim celor ce au adus și de data aceasta darul lor si rugam pe bunul Dumnezeu sa dea gandul cel bun cat mai multora dintre cei care pot ajuta!”

Părintele Ilarion Mâță, directorul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” și inspector eparhial, a mulțumit pentru donații, transmițând felicitări tuturor celor implicați: "Va mulțumim și rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor jertfa făcută! Felicităm pe toți membrii parohiei pentru constanța în fapte bune și pentru dărnicie, iar pe părintele paroh Marius Popescu îl felicităm că a reușit să canalizeze energia credincioșilor mobilizându-i pentru a veni în sprijinul copiilor și bătrânilor aflați în grija Bisericii.” (Mioara Ignat)