Spectacol cu „Profesorul de joacă” Leon Magdan în Parohia Cernu

15 Noiembrie 2019

Joi, 14.11.2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la Așezământul social-filantropic din Parohia Cernu, îndrăgitul „Profesor de joacă” Leon Magdan, a susținut un spectacol (teatru de umbre, concursuri, surprize, curiozități, glume) pentru copii și părinți.

Invitatul special a poposit pentru prima dată în mijlocul copiilor din această comunitate, la inițiativa părintelui protopop Costel Mareș al Protoieriei Moinești, și a susținut această „Joacă isteață”, emoție, cultură generală, atenție, perspicacitate, educație morală, un pachet minunat pregătit pentru a stârni curiozitatea și cheful de a învăța a celor 95 de copii isteți prezenți la acest eveniment.

Această reprezentație face parte integrantă a „Programului Școală după Școală” care se desfășoară sub genericul F.A.P.T. - Mai bine împreună! în Parohia Cernu.

La întâlnirea cu „Profesorul de joacă” Leon Magdan au fost prezenți copii și părinți din comuna Poduri, municipiul Moinești, municipiul Bacău și cadre didactice din satul Cernu.

În încheiere, părintele paroh Laslău Codrin a mulțumit părintelui protopop Costel Mareș pentru inițiativa și pentru sprijinul oferit ca această „Întâmplare importantă în viața socială a copiilor, ce participă la acest program zilnic Școală după Școală, să se concretizeze spre folosul beneficiarilor”. Totodată, părintele paroh a mulțumit și domnului Leon Magdan pentru prezență și i-a asigurat pe copilași că vor mai beneficia și de alte surprize pe viitor.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban