Slujire în Cercul pastoral „Pahomie de la Gledin”, Protopopiatul Roman

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioda Postului Mare, preoții din Cercul pastoral „Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului”, au săvârșit împreună Liturghia Darurilor mai înainte sfințite și Taina Sfântului Maslu, în parohiile pe care le păstoresc. Acest cerc pastoral este compus din parohiile de pe raza comunelor Valea Ursului și Icușești, fiind coordonat de preotul Daniel Tuchiac, în calitate de președinte de cerc.

Programul liturgico-pastoral s-a desfășurat în zilele de miercuri și vineri, pe tot parcursul Postului Mare, aducând folos duhovnicesc tuturor credincioșilor. Pe lângă slujbele săvârșite, s-a pus accent și pe latura catehetică, preoții subliniind în cuvântul de învățătură importanța rugăciunii isihaste, omagiate anul acesta, prin cei trei reprezentați de seamă, Sfinții Grigorie Palama, Simeon Noul Teolog și Paisie de la Neamț.

Acest proiect al cercului pastoral s-a încheiat vineri, 15 aprilie, în Parohia Valea Ursului, prin participarea preotului Dan Alexandru Antoce, protopop al Protopopiatului Roman, care a transmis preoților și credincioșilor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și a apreciat activitatea pastorală și catehetică a Cercului pastoral „Pahomie de la Gledin”. (Pr. Bogdan Palcău)