Slujbă de hram la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul romașcan Bălcescu

28 Iunie 2019

 Slujba Vecerniei hramului la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul romașcan Bălcescu a început la ora 18.00 fiind săvârșită de soborul preoților consilieri și inspectori de la Centrul eparhial la care s-au adăugat preoții slujitori de la bisericile din orașul Roman.  Evenimentul duhovnicesc închinat Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost luminat de prezența IPS Părinte Ioachim care a răspuns invitației adresate de preotul paroh Alexandru Daniel Zamfir de a participa la acest moment de har al comunității acestei parohii.

 

La imnul Lumină lină din cadrul slujbei de seară, soborul celor 30 de slujitori aflați sub protia preotului protopop Dragoș Munteanu a întâmpinat pe IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a venit pentru a se ruga și a rosti un cuvânt de învățătură și un îndemn duhovnicesc pentru bunii creștini din această parte a orașului Roman.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop  a subliniat importanta vocației de apostol pentru creștinul contemporan care trebuie sa fie lumină a lumii și sare a pământului.

Întrebarea adresată lui Petru de către Mântuitorul Iisus Hristos este adresată și nouă astăzi, fie preoților care au o misiune specială în biserica lui Hristos, fie dumneavoastră, iubiți credincioși, ca cei care împărțiți cu noi jertfa aceasta duhovnicească. Ca și creștin autentic, dacă nu ești în stare de jertfă înseamnă că nu urmezi Evanghelia. Prin Sfinții Apostoli am primit și noi acest dar de a fi apostoli ai lui Hristos. A fi liber înseamnă a fi apostol, înseamnă a nu te teme, înseamnă a propovădui Evanghelia Adevărului, înseamnă a fi sarea pământului și lumina lumii. Într-o lumea ca aceasta dulce și plină de capricii este greu să fii sare a pământului și lumină. Să fiți ceea ce sunteți, să nu vă temeți de numele vostru de creștin! A fi creștin înseamnă a fi apostol, a fi mărturisitor și martor al Lui Iisus! A fi astăzi apostol, înseamnă a avea conștiința că ești continuatorul celor care au însămânțat cuvântul lui Iisus Hristos de la început.

La finalul slujbei părintele paroh Alexandru Zamfir a mulțumit Ierarhului pentru rugăciune, prezență și binecuvântare și preoților slujitori pentru participare. Totodată, toți cei prezenți, preoți și credincioși, s-au deplasat în latura de miazănoapte a bisericii unde a fost săvârșită slujba de pomenire pentru eroii din această comunitate jertfiți pe câmpurile de luptă, apoi prinoasele binecuvântate au fost împărțite copiilor și pelerinilor. (pr. Daniel Ionel Marari)