Slujba de binecuvântare a lucrării „Pod peste Râul Tazlău” în Comuna Pârjol

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 25 iulie 2019, începând cu ora 10.00, a fost oficiată de către un sobor de șapte preoți, slujba de binecuvântare a lucrării „Pod peste Râul Tazlău”, la intrarea în satele Băsești și Hăineala din comuna Pârjol, zonă greu încercată de inundațiile din iunie 2016, când vechiul pod a fost distrus în totalitate de viitură.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 25 iulie 2019, începând cu ora 10, a fost oficiată, de către un sobor de șapte preoți, slujba de binecuvântare a lucrării „Pod peste Râul Tazlău”, la intrarea în satele Băsești și Hăineala din comuna Pârjol, zonă greu încercată de inundațiile din iunie 2016, când vechiul pod a fost distrus în totalitate de viitură.

Festivitatea de inaugurare a podului ce leagă cele două sate de restul comunei a fost moderată de interpretul de muzică populară George Cojocărescu. Evenimentul a avut două părți.

Una în care a fost oficiată slujba de sfințire a lucrării și alta în care un grup de tineri au prezentat un program cultural-artistic de cântece și dansuri tradiționale românești, iar îndrăgitul artist băcăuan George Cojocărescu a încântat auditoriul cu câteva piese muzicale.

Alături de copii, tineri și bătrâni însoțiți de învățători și profesori din comunitate au fost autoritățile locale și centrale.

Evenimentul se înscrie în contextul anului 2019, proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Pr. Ionel-Florin Timari