Sfințirea bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Moinești

20 Aprilie 2012

În Duminica a doua după Sfintele Paști, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din cartierul Micleasca, orașul Moinești.

Piatra de temelie a acestui lăcaș de rugăciune a fost pusă în anul 1999. Cu mila lui Dumnezeu, preotul paroh Palade Vasile, ajutat de enoriaşii, inteprinderile şi autorităţile locale, a construit demisolul bisericii unde s-a început a se sluji din ziua Sfântului Spiridon a anului 1999, când s-a oficiat şi prima Sfântă Liturghie.

În ziua de 20 mai 2003 au început lucrările de construcţie la biserica mare. Construită în stil moldovenesc, cu o turlă deasupra naosului, din lemn de stejar la temelie, iar restul din lemn de brad.

În interior, pereţii au fost tencuiţi după care au fost împodobiţi cu pictură neobizantină, pe frescă. Pictura s-a finalizat în data de 1 septembrie 2006. Exteriorul a fost îmbrăcat în lambriu de lemn de brad, iar faţada a fost pictată.